Встановлено новий рекорд швидкості передачі даних — 1,125 Тбіт / с

speed1

speed1
Британські дослідники з Університетського коледжу Лондона (UCL) оголосили про встановлення нового рекорду швидкості передачі даних по оптичних каналах: у ході експерименту був показаний результат понад 1 Тбіт / с.

speed2Фахівці кажуть, що передові комерційні системи передачі інформації, що використовують оптичні технології, забезпечують пропускну здатність до 100 Гбіт / с для одного каналу. Дослідники ж проектують мережеві платформи наступного покоління, які забезпечать швидкість понад 1 Тбіт / с.

В рамках експерименту була сформована оптична комунікаційна система з декількома каналами передачі інформації і єдиним приймачем. При цьому канали були об’єднані в єдиний «суперканал», а для кодування сигналів застосовувалися спеціальні алгоритми, схожі з тими, що використовуються в бездротових мережах.

В результаті була показана швидкість передачі даних в 1,125 Тбіт / с. Це приблизно в 50 000 разів вище середньої пропускної здатності широкосмугових каналів доступу в Інтернет, які пропонуються абонентам в Великобританії. Очікується, що досягнення в перспективі призведе до появи якісно нових комунікаційних систем, які зможуть без проблем справлятися зі зростаючою навантаженням на інтернет-канали.

Посмотреть онлайн все рекрутинговые компании на сайте навигатор.укр.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *