Роботи і дрони можуть обзавестися системою бачення Google Tango

tango1

tango1
Компанія Google вважає, що сфера застосування технологій, що розробляють за проектом Tango, виявиться набагато ширшою, ніж тільки смартфони та планшети з системою комп’ютерного зору.

tango2Ініціатива Tango, нагадаємо, передбачає створення програмно-апаратної платформи, яка дозволяє мобільним пристроям формувати цифрове уявлення про своєму оточенні. Гаджети зможуть оцінювати і розуміти обстановку і руху так, як це робить людина. За формування докладної тривимірної карти простору відповідає спеціальна система камер з можливістю оцінки глибини.
На нещодавній виставці CES +2016 компанії Google і Lenovo представили перший споживчий смартфон на платформі Tango. Цей апарат з процесором Qualcomm Snapdragon стане доступний влітку.

Як тепер повідомляється, інтерес до проекту Google Tango проявляють розробники роботів і безпілотних літальних апаратів. Передові засоби комп’ютерного зору, оцінки глибини і відстежування рухів допоможуть дронам з високою ефективністю орієнтуватися в просторі, формуючи 3D-карту в режимі реального часу. Правда, для цього доведеться оптимізувати платформу Tango для використання на відкритих просторах, оскільки зараз вона призначена для роботи насамперед у приміщеннях.

Інший областю застосування Tango можуть стати системи доповненої і віртуальної реальності. Приміром, 3D-моделі, отримані в реальному світі, можна буде переносити в віртуальне ігрове оточення, створюючи якісно нові гібридні світи.

Также можно посмотреть другие интересные технологии на сайте bllitz.info.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *